Praktyczna ekologia
W produkcji kierujemy się zasadami praktycznej ekologii – zbieramy i wykorzystujemy ponownie opakowania szklane, wytwarzamy dania i przetwory zgodnie z naturalnym kalendarzem upraw, pozyskujemy składniki od lokalnych rolników i producentów. Stosujemy przepisy zero waste – na przykład nasza gęsta pomidorówka zawiera całą zmiksowaną włoszczyznę, użytą do jej gotowania. Warzywa z zup wykorzystujemy do przyrządzenia sałatki jarzynowej czy past warzywnych. Korzystamy także z darów natury. Czarny bez, od którego nazwę wzięła nasza spółdzielnia, pozyskujemy z nadliwiańskich, czystych łąk, leżących w obszarze Natura 2000. Z kwiatów szykujemy lemoniadę, zaś z owoców – soki, syropy i herbatki.
Nasze produkty kierujemy na rynek warszawski. Zależy nam na tym, aby podróżowały nie dalej, niż 100 km i pozostawiały jak najniższy ślad węglowy.